BESTÄLL EN SIGNERAD BOK 449 SEK +  FRAKT 45 SEK
eller:
TVÅ SIGNERADE EXEMPLAR FÖR 789 SEK + FRAKT 45 SEK

Brutus Östling –
Konsten att fotografera fåglar och andra djur
Version 2.0

Så här tyckte recensenterna om boken:

David Elmfeldt, Fotosidan.se: ”Brutus Östling släpper boken Konsten att fotografera fåglar och andra djur (2.0). Här har han vänt på varenda sten och det är faktiskt en ultimat guide … I nio kapitel betar Brutus pedagogisk och detaljerat igenom allt du behöver veta för att bli bättre på att fotografera fåglar och vilda djur. Det är frikostigt med detaljer och tips om allt från utrustning till kompositionslära. Det finns inte en enda sida i boken som inte har bilder och alla bilder har kommentarer och detaljerad teknisk data. Man får en uppfattning att Brutus verkligen kokat ner all sin erfarenhet i denna boken och att han vänt på varenda sten när han skrev den … Jag ger starka köprekommendationer för den är verkligen fullmatad så oavsett om du är nybörjare eller proffs kommer du ha behållning av den.”

Erik Hansson, Natursidan.se: Konsten att fotografera fåglar och andra djur. Version 2.0 ger en föredömlig genomgång av allt du kan tänkas vilja veta och även mycket du troligen inte hade en aning om att du kan behöva tänka på. Så mycket mer heltäckande än så här går det inte att skriva en bok om naturfoto … Bokens format för tankarna till en coffee table-bok. Både i vilka mått som används och det utrymme som fotografierna tillåts ta. En del bilder är kanske framför allt med för att framhäva och illustrera vad som står i texten, men bilderna utklassar trots det de flesta renodlade naturfotoböcker och är faktiskt köpvärd även för dig som mest vill njuta av vackra naturbilder … Här finns så otroligt mycket innehåll och så många goda råd att den borde läsas av alla som har minsta naturfotoambitioner.”

Torsten Green-Petersen, Vår fågelvärld: ”Brutus måste trots hård konkurrens betraktas som nestorn inom fågelfoto i vårt land. Och han har så god hand med läsaren att boken utan svårighet kan läsas från pärm till pärm… Det är några böcker sedan författaren och fotografen själv tog över ansvaret också för texten … Vilket han gör med den äran. Texten vandrar som en föreläsning med personliga kommentarer, den vindlar sig fram alldeles enkelt och lättbegripligt. Och framför allt vill jag framhäva dess entydiga pedagogiska ådra. Det känns som om allting blir så mycket lättare i Östlings goda sällskap.”

Mikael Arinder, Anser: ”Den nya boken är något så ovanligt som en inspirerande faktabok på 2,3 kg i stort coffetableformat med fantastiska helsidesbilder i makalöst bra tryck. Den är underbar att sitta och bläddra i bara för bildernas skull … Det som skiljer boken från liknande handböcker är Östlings personliga och varma anslag. Jag gillar det! Han berättar för läsaren på ett mycket enkelt och levande sätt.”

Natur og Foto (norsk fototidning för naturfotografi): ”Vi anbefaler denna boka varmt til alle naturfotografer som vil laere mer om fugle- och dyrefotografering. Ja, selv om du kan mye av dette, innbyr praktformatet likevel til kjøp. For du får masse praktfulle bilder på kjøpet – og du vil se hvordan en svaert profilert fuglefotograf løser sine opgaver.”

En bok för alla naturfotointresserade:
I detta nya mastodontverk i stort format delar Brutus Östling frikostigt med sig av allt man behöver veta för att kunna ta bättre natur-, djur- och fågelbilder. Här ges råd om vilken utrustning som passar bäst beroende på var huvudintresset ligger, hur du får skarpa bilder av svåra motiv som till exempel fåglar i flykt men också om hur du medvetet kan arbeta med oskärpa. Hur exponerar jag rätt? Hur komponerar jag en bild? Hur fotograferar jag landskap med stjärnhimmel? Skiljer sig tänkandet hos en fotograf som främst arbetar med böcker från tänkandet kring annan fotografering? Brutus handgripliga råd och tankar kring fotograferingen i kombination med ett högklassigt bildmaterial med många exempel ger dig de svar du söker.
Den här gången har Brutus också själv valt att ansvara för den grafiska formgivningen, för att på så vis kunna ge bilder och text bästa möjliga utrymme. En annan nyhet är att de två kapitel som handlar om val av utrustning och grundläggande kamerainställningar nu är skrivna i samarbete med Christian Nilsson, som under femton år var tidningen FOTO:s ansvarige tekniska redaktör och idag driver webbsidan Objektivtest.se. Den kombinerade expertisen resulterar i en uppsjö av konkreta råd och värdefull information, både för dig som är total nybörjare och för dig som redan provat på natur-, djur- och fågelfotografering men vill dyka ned djupare i ämnet.

Brutus Östling, född 1958 i Stockholm, slog igenom som fågelfotograf med debutboken Mellan vingspetsarna år 2005. Sedan dess har han givit ut elva fotoböcker av vilka flertalet blivit storsäljare och även utkommit i bland annat USA och Storbritannien. Av en enig kritikerkår har han utnämnts till mästare och naturfotograf i världsklass. Fyra av hans böcker har utsetts till Årets Pandabok av Världsnaturfonden, WWF. År 2009 vann han det prestigefyllda Augustpriset i fackboksklassen med Att överleva dagen tillsammans med textförfattaren Susanne Åkesson. Sedan 2011 skriver Brutus själv texten till sina böcker. Såväl Bevingat (2015) som den senaste boken Under Afrikas himlar (2018) valdes av WWF till de årens pandaböcker (bästa naturbok).

Fotografier: Brutus Östling
Text: Brutus Östling
Kameratekniktext, sidorna 142–195: Christian Nilsson & Brutus Östling
Format: Coffe tableformat 240 x 340 mm
Antal sidor: 304
Vikt ca 2,4 kilo
Inbunden. Läsband.

Beställ signerad bok
Konsten att fotografera fåglar och andra djur – Version 2.0

Pris för ett signerat exemplar 449 kr + frakt 45 kr

Paketpris – beställ två signerade exemplar
för 789 kr + frakt 45 kr inom Sverige

Inom Sverige levereras boken/böcker via Schenker/Ombud till närmaste ombud. Vill ni ha hemleverans tillkommer extra kostnad (skriv i rutan med övrigt på talongen), därtill tar det några dagar längre. Vi ger er ett pris.
Till Danmark, Finland, Norge tillkommer frakt på 140 SEK (motsvarar extrakostnaden jämfört med inom Sverige)
(VAT/moms 6 % dras av på bokpriset för Norge)

OBS! När du skickat in beställningen ska du omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får du inte det ber vi dig att först kontrollera din skräppost, ofta hamnar svarsmejl där. Hittar du inte ett svarsbrev där kan du kontakta oss via telefon, 0730 662 007, eller mejl info@brutusphoto.se.

    Jag ger härmed tillåtelse till Brutus Östling att använda min e-postadress för utskick av nyhetsbrev (vanligen 4-10 mejl per år).*

    Dataskyddspolicy

    Levereras inom ca en vecka.