Brutus Östling
Under asfalten vilar en strand – Midways albatrosser

2 100 kilometer nordväst om Honolulu ligger Midwayöarna, i sig ett naturens underverk. Två små öar, knappt tre och fyra kilometer långa. Brutus Östling berättar den fantastiska historien om Midway, en liten atoll och historiskt beryktad marinbas i Stilla havet, som förvandlats till en plats där naturen, fåglarna, nu håller på att ta tillbaka vad människan tog ifrån dem och ödelade.

Ur recensioner av boken:

”För första gången skriver Brutus Östling själv och han gör det bra: engagerat, kunnigt och medryckande… Brutus Östling fotograferar inte bara fåglar; han porträtterar dem. De får nästan mänskliga karaktärsdrag i hans bilder… Brutus Östling har skapat en av årets bästa fackböcker.”
Nils Granberg, Norrköpings Tidningar

”Jag är så förtjust i Brutus Östlings bok Under asfalten vilar en strand. Om Midways albatrosser. Först och främst naturligtvis för de otroliga bilderna … Sen finns det inte en naturbok från de senaste tjugo åren där ordet ”hotade” inte finns med, men här handlar det verkligen om jordens allra mest hotade fågelfamilj, de 22 arterna albatrosser som nästan alla är hotade eftersom de har en otroligt långsam reproduktion … Under asfalten vilar en strand handlar naturligtvis om de hotade albatrosserna, men samtidigt är Brutus Östlings bilder så fulla av humor, så otroligt personliga… Under asfalten innehåller så många lager … Boken blir till en framtidsvision. När vi är borta som art så finns de här tuffingarna kvar!”
Lasse Berg, “Naturmorgon”, Sveriges Radio P1

”För första gången är det Östlings röst som hörs och det är en sympatisk bekantskap. Chosefritt och lågmält berättar han om albatrosserna, deras liv och om hur hotade de är av allt plastavfall i haven och av det storskaliga industrifisket som skördar enorma offer bland fåglarna varje år. Men det handlar inte bara om fåglarna. Midway är en speciell plats med en speciell historia och även den berättar han. /…/ Trots allt är det bilderna som är huvudsaken. Här visar Östling åter att han håller världsklass. Ledorden är teknisk perfektion, tuff beskärning, närhet och ögonkontakt.”
Eskil Quiding, Sydsvenska Dagbladet

”Brutus Östling är tillbaka. Denna gång med en mångbottnad bok om mötet mellan en förfallen mänsklig kultur med sina söndervittrade fasader och krackelerade landningsbanor och fåglars nyfikenhet och styrka. Det är en bok som berör och fängslar läsaren.”
Daniel Alsarve, Nerikes Allehanda

Beställ signerad bok
Under asfalten vilar en strand

262 kr + rabatterad frakt 45 kr inom Sverige.

OBS! När du skickat in beställningen ska du omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får du inte det ber vi dig att först kontrollera din skräppost, ofta hamnar svarsmejl där. Hittar du inte ett svarsbrev där kan du kontakta oss via telefon, 0730 662 007, eller mejl info@brutusphoto.se.
    Jag ger härmed tillåtelse till Brutus Östling att använda min e-postadress för utskick av nyhetsbrev (vanligen 4-10 mejl per år).*

    Dataskyddspolicy

    Levereras inom ca en vecka.