PORTRÄTT AV NIETZSCHES HELA VERK

Hans Ruin
I FÖRNUFTETS SKUGGA.
Essäer om Nietzsches filosofi

Nietzsches uppgörelse med religion och idealistiskt moraltänkande, hans analys av nihilismen, liksom hans radikala språk- och kunskapskritik sätter agendan för många av det efterföljande århundradets mest radikala intellektuella och konstnärliga experiment.

I förnuftets skugga  är ett porträtt av hela Nietzsches verk och dess betydelse idag.

Friedrich Nietzsches (1844 1900) korta och explosiva författarskap, från debuten med Tragedins födelse (1872) och fram till sammanbrottet sjutton år senare 1889, är en port in mot den moderna kulturens mest uppfordrande självförståelse. Nietzsches uppgörelse med religion och idealistiskt moraltänkande, hans analys av nihilismen, liksom hans radikala språk- och kunskapskritik och tankar om ett estetiskt rättfärdigande av världen, sätter agendan för många av det efterföljande århundradets mest radikala intellektuella och konstnärliga experiment.

I denna bok har Hans Ruin samlat ett antal essäer som tillkommit parallellt med det stora nu avslutade projektet att ge ut Nietzsches Samlade skrifter på svenska. Essäerna spänner över hela Nietzsches verk, från de tidiga studierna i grekisk filosofi och konst, till de sista efterlämnade anteckningarna och hans tankar om en omvärdering av alla värden. I centrum för flera av texterna står särskilt Så talade Zarathustra.

Så här skriver Hans Ruin i förordet: ”Att bli en läsare av Nietzsche är både lätt och svårt. Det är lätt att fångas av hans suveräna stil, av hans humor och hans blixtrande analyser inte minst av moralpsykologiska fenomen. Men att verkligen bli en läsare, som kan följa den säregna rörelsen och rytmen i hans tanke, kräver tid och omsorg.”

Hans Ruin har medverkat i redaktionen för Nietzsches Samlade skrifter på svenska, som utkommit på Symposion förlag (2000 2021). I denna bok har han samlat ett tiotal essäer från olika sammanhang under de gångna decennierna, som sammantaget växer till ett porträtt av hela Nietzsches verk och dess betydelse idag.

BOKFAKTA:
Hans Ruin
I FÖRNUFTETS SKUGGA
Essäer om Nietzsches filosofi
Danskt band.  268 sidor

Beställ Hans Ruins bok om Nietzsche: I förnuftets skugga

339:- + frakt 20:-  inom Sverige =  359 SEK.

Danmark, Finland: tillägg frakt 70 SEK  = totalpris: 429 SEK

Paketpris!

Beställ Hans Ruins bok tillsammans med band 9 av Nietzsches samlade verk på svenska: Efterlämnade anteckningar
PAKETPRIS 672 SEK
inklusive frakt inom Sverige (till Norge, Danmark, Finland tillkommer rabatterad frakt på 90 SEK, totalpris 762 SEK)

            +

 

 

 

 

 

 

 

 

OBS! När du skickat in beställningen ska du omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får du inte det ber vi dig att först kontrollera din skräppost, ofta hamnar svarsmejl där. Hittar du inte ett svarsbrev där kan du kontakta oss via telefon, 0730 662 007, eller mejl order@symposion.se

Inom Sverige levereras boken/böcker via Schenker/Ombud till närmaste ombud. Vill ni ha hemleverans tillkommer extra kostnad (skriv i rutan med övrigt på talongen), därtill tar det några dagar längre. Vi ger er ett pris.

  Jag beställer Hans Ruins bok "I förnuftets skugga" till totalpriset 359 SEK inkl. frakt inom Sverige) För nordiska grannländer är totalpriset 429 SEK.


  PAKETPRIS TVÅ BÖCKER:
  KRYSSA I JA-RUTAN om du vill beställa PAKETET med både Hans Ruins bok "I förnuftets skugga" och band 9 av Nietzsches samlade verk "Efterlämnade anteckningar" för 672 SEK totalt. (För leverans till Norge, Danmark, Finland tillkommer extra fraktkostnad på 90 SEK = totalt 762 SEK).*

  Jag ger härmed tillåtelse till Symposion Bokförlag att använda min e-postadress för utskick av nyhetsbrev (vanligen 4-10 mejl per år).*

  Dataskyddspolicy

  Levereras vanligen inom 4-7 arbetsdagar.