Brutus Östling

Under Afrikas himlar
– Möten med vildhundar och andra djur på savannen

Beställ signerad bok (279 kr + frakt inom Sverige 60 kr)

I Under Afrikas himlar får vi följa den prisbelönade fotografen Brutus Östling på en vidsträckt resa på de afrikanska savannerna. Med storslagna bilder och gripande berättelse låter han oss följa de afrikanska vildhundarna men också andra djur i deras unika livsmiljöer.

Recensioner

”Nu har det hänt för fjärde gången. Brutus Östlings senaste bok har utsetts till Årets Pandabok … Mycket av hans förra teknik (från Bevingat) går igen här, de mörka skuggbilderna finns med men fokus är flyttat från fåglar till främst vildhundar i Afrika. De grundliga beskärningarna, dramatiken men också de mjukare, gulliga, själfulla bilderna finns där … Utmärkta texter liksom fylliga bildtexter ger stora läsupplevelser… Den som missade att köpa boken i samband med WWF-förnyelsen borde ångra sig djupt.”
CAMERA NATURA nr 1 2019

“Brutus Östlings bilder laborerar med ljus och rörelse, frusna ögonblick där före och efter bildar tankefilm. Kompositionen är ofta genial. Texterna i boken bringar kunskap och upplevelse, eftertanke … Det inledande generösa avsnittet om den afrikanska vildhunden ger massor av nya fakta, liksom kapitlet om hyenor där resonemanget om det stränga matriarkatet belyses med uppgifter om honornas höga nivå av det manliga testosteronet … Berättelsen om savannernas utveckling genom årmiljonerna har sin egen dynamik … den avslutande men bärande diskussionen om … nödvändigheten att bevara Afrikas … djurliv … fördjupas ytterligare med djupintervjun av naturvårdaren och zooekologen Allan Carlsson.”
(Uno Nilsson, BTJ-häftet 1, 2019)

Hur kommer det sig att den afrikanska vildhunden, som är savannens effektivaste jägare, ändå tillhör Afrikas mest hotade rovdäggdjur? Hur fungerar balansen mellan rovdjur och bytesdjur på Serengetis och Masai Maras grässlätter? Vatten är grunden för allt liv – hur överlever växter och djur när det nästan inte finns något vatten? Brutus Östling skriver om hur olika djur på de mest fantastiska sätt anpassats till savannerna och mer extrema livsmiljöer men också om hur vi ska komma att rädda Afrikas vildmarker och enastående djur, som i de flesta fall levt här sedan miljoner år.

Boken har av Världsnaturfonden WWF utsetts till Årets Pandabok 2019.
Läs mer på www.wwf.se

Foto & text: Brutus Östling
Band: Inbunden
Antal sidor: 224
Utgivningsår: 2018
Förlag: Bonnier Fakta

Beställ signerad bok

Under Afrikas himlar – Möten med vildhundar och andra djur på savannen

339 kr inkl. frakt inom Sverige.

OBS! När du skickat in beställningen ska du omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får du inte det ber vi dig att kontakta oss via telefon, 0730 662 007.

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Antal om fler än en

Önskemål om bok ska dediceras till någon. Endast förnamn brukar bli bäst.

Övriga upplysningar

JaNej – Jag ger härmed tillåtelse till Brutus Östling att använda min e-postadress för utskick av nyhetsbrev (vanligen 4-10 mejl per år).*
Boken levereras vanligen inom 5 arbetsdagar. Vill du ha den snabbare så ska vi försöka. Skriv då något på övriga upplysningar.

Dataskyddspolicy.